Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Det blir et krevende døgn på veiene i Agder og Vestfold og Telemark fra i ettermiddag til i morgen, fredag. Vi forventer mye snø på hovedveiene.

Snøværet når Agder i ettermiddag

- Været kommer først til Agder i ettermiddag, og til Vestfold og Telemark nærmere kvelden, sier Håkon Mjelstad, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt. Store mengder snø vil gi utfordringer for de som ferdes på veiene. 

Statens vegvesen har alt vi har av mannskap ute, men med slike mengder og trafikk på veiene vil det ta tid å rydde. Foto: Øystein Skotte, Statens vegvesen

- Vi oppfordrer trafikantene i Agder om å komme seg tidlig hjem i ettermiddag og la bilen stå i kveld, sier Rudi Malmo i Statens vegvesen. Snøen som kommer, vil føre til vanskelige kjøreforhold i ettermiddag og i kveld.

Vestfold og Telemark får snøen i kveld og natt

For Vestfold og Telemark kommer det krevende været noe senere. Det blir først i kveld og i natt at nedbøren kommer for fullt.

- Til tross for «bare» gult farevarsel for Vestfold, sier meteorolog Mjelstad at bilister må forvente forsinkelser og krevende kjøreforhold også her.

Også her er oppfordringen fra Rudi Malmo i Vegvesenet:

- La bilen stå og bli hjemme i kveld og ta hjemmekontor i morgen, hvis du kan.

Malmo sier videre:

- Vi har selvsagt alt vi har av mannskap ute, men med slike mengder og trafikk på veiene vil det ta tid å rydde, sier han. I 2021 opplevde vi flere timer med stans og kaos på E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Vi ønsker ikke at noe slikt skjer igjen.

Været vil avta i morgen formiddag.

Følg med på trafikken

Følg med på vegvesen.no/trafikk for oppdaterte trafikkmeldinger.

Med appen «Vegvesen trafikk» kan du få trafikkmeldinger for ditt område rett i lomma.

Du kan også følge Vegtrafikksentralenes oppdateringer på Twitter.

Her kan du abonnere på sms-varsling hvis fjelloverganger og værutsatte veier må stenge: www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/reiseinformasjon/sms-varsling/