Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen signerte tirsdag kontrakt med Bertelsen & Garpestad AS om å bygge 12,8 km ny E39 mellom Betna og Hestnes i Heim kommune.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen og daglig leder Øyvind Langemyr fra Bertelsen & Garpestad signerte kontrakten digitalt med Bank Id og kodebrikke. Kontrakten er en totalentreprise med en kontraktssum på 774 millioner kroner, eks. mva.

—Gratulerer med jobben! Vi er glade for at Betna-Hestnes nå endelig har kommet til byggefasen, sier prosjektdirektør Ove Nesje i Statens vegvesen.

Bertelsen & Garpestad AS har med seg Veidekke Entreprenør AS som underentreprenør på konstruksjon og Sweco Norge AS som ansvarlig prosjekterende.

Fra venstre: prosjektleder Oddvar Hamre (B&G), prosjektsjef Bjørn Ivar Nedrejord (B&G), byggeleder i Statens vegvesen Inge Tonny Nås, og prosjektleder i Statens vegvesen Odd Helge Innerdal.

Stor kontrakt for Bertelsen & Garpestad

Med denne signeringen sikret Bertelsen & Garpestad seg kontrakt nummer to i prosjektet E39 Betna-Stormyra. Fra før har de den pågående kontrakten på strekningen E39 Leirvika – Renndalen.

—Vi gleder oss til å komme i gang, og dette er den største kontrakten vi har hatt som totalentreprenør, sier daglig leder Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad.

Nå starter byggeplanleggingen

—Nå skal vi ha en samhandlingsprosess der målet er at alle involverte parter skal bli bedre kjent med hverandre, og med innholdet i kontrakten. Samtidig pågår byggeplanleggingen i regi av totalentreprenøren. Tilrigging og forberedende arbeider vil komme i gang rett etter årsskiftet, og selve vegarbeidet vil også komme i gang ut på nyåret, sier prosjektleder i Statens vegvesen Odd Helge Innerdal.

Vegen skal stå ferdig høsten 2024.

 Om prosjektet

E39 Betna-Hestnes omfatter prosjektering og bygging av 12,8 km ny 2-feltsveg mellom Betna og Hestnes i Heim kommune. Vegen vil få en strekning på ca. 9 km med fartsgrense 90 km/t. I tillegg til vegbyggingen består anlegget av 12 konstruksjoner med lengde fra 11 til 136 m. Arbeidet skal utføres som totalentreprise der prosjekteringen inngår i leveransen. Strekningen er en del av E39 Betna-Stormyra.

Kontaktperson i Statens vegvesen:

Odd Helge Innerdal
Prosjektleder
Tlf. 47 38 1990
E-post:

Kart som viser strekningen Betna-Hestnes
Bertelsen & Garpestad skal bygge strekningen Betna - Hestnes.
Aktuelt for fylke(r): Trøndelag