Artikkelen er fra 2019, og innholdet kan være utdatert.

I november 2018 besøkte National Public Radio (NPR) Norge for å lage en reportasje om utbedret og Ferjefri E39. Sendingen er nå tilgjengelig.

– Jeg er fascinert over infrastrukturprosjekter som bringer folk tettere sammen, og ikke minst er jeg fascinert av de fantastiske brukonstruksjonene dere planlegger, sa Frank Langfitt, reporter i NPR. – For oss som kommer fra land hvor infrastrukturen er såpass mye dårligere vedlikeholdt er det interessant å se hvordan dere prioriterer infrastruktur og innovasjon i Norge, og vi er spesielt interessert i flytebruer og nedsenkede rørbruer.

Besøkte Trondheim, Bergen og Tysnes

National Public Radio (og medprodusent BBC) var spesielt interesserte i å besøke et lokalsamfunn som vil oppleve store endringer som følge av at vi oppretter faste forbindelser, og de besøkte øya Tysnes sør for Bergen hvor de blant annet fikk møte ordfører Kåre Martin Kleppe. I radiosendingen har reporterne intervjuet både forskere ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Arianna Minoretti (ingeniør i Statens vegvesen) og passasjerer om bord på ferjene i triangelet Bergen, Tysnes og Stord.

National Public Radio er en anerkjent amerikansk radiokanal som lager dybdereportasjer om aktuelle hendelser. Kanalen har ukentlig over 36 millioner lyttere på verdensbasis.

Les artikkelen Norway embarks on its most ambitious transport project yet. (Lenke til radioreportasjen øverst til venstre i artikkelen). 

Her kan du lytte til radioreportasjen. 

Les tidligere omtale av reportasjeturen i artikkelen Internasjonal interesse for utbedret og ferjefri E39.

Reporter Frank Langfitt fra National Public Radio (NPR) intervjuer Vegard Aune i eksplosjonslaboratoriet på NTNU i Trondheim. Teknisk produsent, Samuel Alwyine-Mosely fra BBC (t.h.). ( Foto: Linda Grønstad
Aktuelt for fylke(r): Agder, Vestland, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag