Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Arbeidsfellesskapet Hæhre/Isachsen og Statens vegvesen har signert avtalen om å bygge ny Rv.4 Roa-Gran.

I slutten av september begynner anleggsarbeidet på den nye motorvegen.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland var med på Teams fra Tromsø med Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik som bisitter. I vegvesenriggen på Roa satt daglig leder i Hæhre, Gudmund Roen sammen med et kobbel av flinke vegfolk i arbeidfellesskapet Hæhre og Isachsen.

Kontrakten er den første entreprenørene skal løse sammen i et arbeidsfellesskap. Men de har utført flere jobber sammen, blant annet på E16 Fønhus Bagn som stod ferdig i 2014.

Signeringen av kontrakten foregikk papirløst med Bank ID. Prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen, Prosjekt Vestoppland, sammenlignet signeringen som slutten av et svangerskap. Vegvesenet  brukte ni måneder på å velge Hæhre/Isachsen i hard konkuranse med PEAB og Skanska. Forhandlingene med entreprenørene tok ni måneder.

- Denne arbeidsformen er krevende, men gir entreprenørene et meget godt grunnlag for å velge de beste løsningene. Det gir samfunnet mye god veg for pengene når vegen står ferdig, sier Johansen.

Prosjektdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen sør-øst, serverte kake til daglig leder Anders Høibach hos Isachsen og Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre. Prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen ventet pent på tur.
Prosjektdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen sør-øst, serverte kake til daglig leder Anders Høibach hos Isachsen og Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre. Prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen ventet pent på tur. Foto: Per Kollstad
Aktuelt for fylke(r): Innlandet