Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Rundt klokken 19.00 fredag før pinse kunne de første bilistene kjøre trygt over den nye Skjøiten bru på rv. 52 i Hemsedal.

trafikkvestover mot Hemsedalfjellet på ny bru
Første trafikk på ny bru i begge retninger. Gamlebrua skimtes i bakgrunnen t.v.. Brua fra 1937 er nå historie og fjernes etter sommerferien. (Foto: Einar Axel Schiøth)

Som tidligere fortalt er den offisielle åpningen først planlagt om en snau måned. Men trafikken er allerede nå flyttet over på ny bru i ett felt og lysregulert. Det er fordi en både trenger tid og plass til vegomlegging fra den gamle brua og å ferdigstille ny veg noen hundre meter oppstrøms nybrua.

dronefoto av nybygd bru
Hektisk klargjøring fredag før første bil ble sluppet på. (Foto: Jens Øyen Tveit)

I dag ble det frest og asfaltert slik at trafikken nå kan gå på ett felt over den rundt 90 meter lange nye brua. Det har bare tatt litt over ett år å bygge ny bru over Mørkedøla og snaue 2 kilometer nye veg øst og vest for brua.

biltrafikk på ny bru
Ved 19.00-tiden fredag 3/6 -22 fikk de første bilene krysse over ny Skjøiten bru. (Foto Einar Axel Schiøth)

Hæhre og samarbeidspartnere jobbet intenst hele fredag med mål om å åpne før pinse. Og klokken 19.00 var gamlebrua fra 1937 historie. Nå gå trafikken i begge retninger over den nye brua, men foreløpig altså bare på ett felt.

Aktuelt for fylke(r): Viken