Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Kongevegen langs rv. 52 i Hemsedal og fisken i Mørkedøla er tatt godt vare på under vegbyggingen det seneste året.

dronefoto av tre generasjoner vege tett på hverandre
Kongevegen helt til høyre går tett på den nye rv. 52 strekningen i midten, mens dagens veg t.v. snart blir pensjonist. (Foto: Jens Øyen Tveit)

Fiskeforening, grunneiere, utmarksinteressenter og elveeiere er tilfreds med arbeidet som er gjort av byggherren Statens vegvesen og entreprenøren Hæhre siden i fjor vår – kort tid før offisiell åpning av ny Skjøiten bru og snaue kilometer ny veg.

stolt fisker med fin fdangst i ørrettelv
Sportsfisker og bonde Tor Grøthe med et vakkert eksemplar av arten det går mye av i Mørkedøla og Hemsila lenger ned i dalen. (Foto: Privat)

Gode tilbakemeldinger

Statens vegvesen og entreprenøren har nylig vært på befaring på veganlegget og deler av Kongevegen rett på nordsiden av rv. 52. Her var grunneiere og utmarksinteresser til stede sammen med utbyggerne.

folk på befaring på nytt og gammelt veganlegg
Grunneiere og utmarkservice på befaring med byggherre og entreprenør ved det nye veganlegget og Kongsvegen. (Foto: Kjell Wold)

-Vi fikk gode tilbakemeldinger for arbeidet som er gjort. Nå gjenstår bare finpuss og ferdigstilling før veganlegget kan tas i bruk for fullt og Kongevegen gis tilbake til brukerne, forteller byggeleder Bjørn Kåre Ifarnes i Statens vegvesen.

Fin og feit ørrett

Hemsedal-bonde og fiskeentusiast Tor Grøthe sier han også er veldig tilfreds med det arbeidet som er gjort med ny bru over Mørkedøla.

tre ulike veger ligger tett på hverandre
Tre generasjoner veger side om side, Kongev egen t.v., ny veg i midten og dagens veg t.h. (Foto: Kjell Wold)

-Dere lovte å bygge ut vegen og den nye brua på en skånsom måte for elva og den flotte ørretten som boltrer seg der, og det synes jeg dere har gjort på en utmerket måte, sier Grøthe. Han gleder seg til det nye brua blir åpna om ikke så lenge.

Ole Nils Aalrust i Hemsedal Utmarkservice sier også at turfolket og skiløpernes interesser er tatt godt hensyn til i de arbeidene som er gjort med den nye vegen langs Kongevegen. Grunneierne smiler også tilfreds over nyombygd vei opp til Lio-gårdene.

tre veger tett på hverandre
Dagens veg bru som snart er historie, nyvegen rett bortenfor og Kongevegen i bakken rett bak. (Foto: Kjell Wold)
Aktuelt for fylke(r): Viken