Få dager etter at uværet Hans har vinket farvel til Hemsedal er man nå i gang med å asfaltere den nye gangvegen langs rv. 52 mellom Trøim og Holde bru.

ny gangveg asfalteres langs rv 52 i Hemsedal i august 2023. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)
Asfalteringen av ny gangveg Trøim-Holde bru i Hemsedal er i full gang denne uka. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)

Første lag med asfalt legges denne uka, forteller byggeleder Bjørn Kåre Ifarnes i Statens vegvesen. Så er det klart for et lag nummer to etterpå, hvis været holder, før asfaltleggerne tar turen videre til Bjøberg.

Der skal den nye, 350 meter lange kolonneplassen asfalteres. Oppstillingsplassen ved Bjøberg er både utvidet og forlenget og har i tillegg fått belysning.

snart grønt i sideterrenget til ny gangveg under ferdigstilling
Når ny gangveg i Hemsedal åpnes senere i høst har noe av sideterrenget alt fått fin grønnfarge. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)

Utsatt vegåpning

Mellom Trøim og Holde skal den 1,8 km lange gangvegen mot avkjøringen til Hemsedal alpinsenter også få belysning. - I tillegg til asfalt og lys gjøres de siste arbeidene med puss og ferdiggjøring av sideterreng samt at gangvegbruene får montert nødvendig rekkverk, forteller Ifarnes.

Hemsedal sentrum fra Trøim til Holde får ny gangveg høsten 2023
1,8 km gang/sykkelveg Trøim-Holde langs rv. 52 i Hemsedal gjøres klar for åpning i september. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)

Statens vegvesen opplyser videre at ny dato for vegåpningen i Hemsedal ennå ikke er fastsatt, men at den som tidligere meldt trolig blir utsatt til andre halvdel av september.

 

Aktuelt for fylke(r): Viken