Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Tross kald og snørik vinter har viktige grunnarbeider pågått siden nyttår på gang- og sykkelvegen mellom Trøim og Holde bru.

mye arbeider i grunnen av gang og sykkelveg
Noe sprengning, men mest grunnarbeider langs gangvegen i vinter. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)

-Det er jobbet med avkjørsler og mindre sprengningsarbeider. Det graves kabelgrøfter, trekkerør blir lagt, og lysfundamenter blir montert. Oppfylling av kult til overbygning av gang- og sykkelvegen pågår, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness.

grunnarbeider med ny gang- og sykkelveg
1,8 km gang/sykkelveg fra Trøim til Holde under arbeid i hele vinter. Åpner til skolestart etter ferien i august. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)

8 mann, tre gravere, en borerigg og to lastebiler fra entreprenøren Anlegg Øst AS har vært i sving gjennom hele den strenge vinteren i Hemsedal. Arbeidene med kanalisering av bekkeløp og sikring for fundamentering av Haug og Finset bruer starter før påske for å bli ferdig før snøsmeltingen setter inn for fullt.

nye avkjøringer langs gang og sykkelveg i Hemsedal
Avkjøring til Fridalen fra ny gang og sykkelveg. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)

-Største utfordringen i det siste har selvsagt vært været, forteller Ifarness. Mye snø og forholdsvis mye tele i bakken har gjort arbeidene krevende. Det blir ryddet snø på hele strekket for å hjelpe til på snøsmelting og tining av tele nå som våren forhåpentligvis snart banker på.

avkjøring til bolig fra ny gangveg
Avkjøring til boliger viktig del av arbeid med ny gang/sykkelveg. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)
Aktuelt for fylke(r): Viken