Du skal varsle veitrafikksentralene før arbeidene starter. Det gjør du ved å aktivere tillatelsen til arbeidsvarsling på Din side.

Aktiver tillatelse Logg inn

Hvem kan aktivere tillatelsen?

  • Ansvarshavende for tillatelsen
  • Stedsansvarlig for tillatelsen

Du kan aktivere tillatelsen på Din side hvis du logger inn som representant for den virksomheten som har fått tillatelsen. Hvis du er ansvarshavende eller stedsansvarlig for tillatelsen, kan du også logge inn som personlig bruker og aktivere den.

Hvorfor aktivere tillatelsen?

Det er viktig at dere aktiverer tillatelsen. Dette sikrer at veitrafikksentralene har informasjon om veiarbeidet i sanntid, og at alle veikart til enhver tid er oppdatert med korrekt informasjon. 

Trafikanter informeres blant annet gjennom vegvesen.no/trafikk og Vegvesen trafikk-app, samt kjøretøyets navigasjonsløsninger. Tidlig aktivering gir trafikanten muligheten til å planlegge en alternativ rute og øker trafikksikkerheten til alle involverte. Aktivering skal senest skje 2 døgn før arbeidets oppstart.

I enkelte tilfeller må dere varsle veiarbeidet på telefon. Dere skal da ikke aktivere tjenesten på Din side. Du kan se om dere må varsle på telefon, i tillatelsen til arbeidsvarsling.