Appen «Bil og henger» gir deg oversikt over kjøretøy og tilhengere registrert i Norge, og hvilke tilhengere du har lov å trekke.

Du kan bruke appen både på mobiltelefon og nettbrett. Appen kan lastes ned gratis i Apples App Store og i Google Play 

I appen kan du

  • sjekke frist for godkjent EU-kontroll
  • få varsel via mobilen når fristen for EU-kontroll nærmer seg 
  • sjekke hvilke tilhengere du kan trekke bak bilen, og hvor mye du kan laste bil og tilhenger
  • lagre informasjon om kjøretøy og gi dem egne navn
  • finne registreringsnummer ved å taste inn personlig bilskilt
  • sjekke eier av kjøretøy, sist godkjent dato og neste frist for EU-kontroll via SMS-tjeneste til Statens vegvesen (2282), 3 kroner per søk

Tilhengerkalkulatoren vises på omtrent samme måte som på vegvesen.no, og du kan bruke den for førerkort klasse B (personbil), B96 og klasse BE (personbil med tilhenger).

Appen gir opplysninger om data på kjøretøy og tilhenger, men er ikke ment som erstatning for vognkort. Du skal alltid medbringe vognkortet under kjøring og fremvise det i en kontrollsituasjon. 

Navn på eier og forsikringsselskap er blant opplysningene du ikke finner i appen. 

Frist for EU-kontroll og varsling

Det kan hende at varslingen du får i appen Bil og henger ikke stemmer, selv om fristen som vises er riktig. Du vil få en kortere frist enn varslingen du har registrert i appen, hvis du gjennomfører EU-kontroll mer enn to måneder før fristen og kjøretøyet ikke blir godkjent.

Det er ditt ansvar som eier å få bilen din EU-kontrollert og godkjent innen fristen. Så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen er det opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen. Fristen er endelig, så beregn nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll. Riktig frist finner du alltid på vegvesen.no/eukontroll og siste kontrollseddel.

Teknisk informasjon

Appen er laget for Android og iOS. 

Minstekrav til versjoner av operativsystem:

  • iOS 13.0 eller nyere
  • Android 5.0 eller nyere

Det meste av appen er laget i HTML5. I tillegg utnyttes telefonenes egenskaper ved hjelp av noe native-kode (blant annet varsling fra telefonen og SMS).

Har du spørsmål eller innspill til forbedringer, send en e-post til .

Sist oppdatert: