Mobilappen «Bil og henger» kan lastes ned gratis i Apples App Store og i Google Play 

Ny versjon mai 2020

Endringer  i appen i ny versjon 4.0.0:

 • Mulighet til å sortere lagrede kjøretøy med drag-and-drop er lagt tilbake.
 • Diverse tekniske forbedringer.

NB! Vi anbefaler å skrive ned eller ta skjermbilde av alle lagrede kjøretøy før du oppgraderer. Hvis kjøretøy forsvinner fra listen etter oppgradering, er de dessverre ikke mulig å hente inn igjen. 

EU-kontrollvarsling fungerer dessverre ikke på Android-enheter nå, men vi jobber med en ny versjon hvor dette støttes.

I februar 2020 la vi ut en helt ny versjon/teknisk oppgradering av appen, og gammel versjon av appen sluttet å fungere 13. mars 2020.

I appen kan du

 • sjekke frist for EU-kontroll
 • få varsel via mobilen når fristen for EU-kontroll nærmer seg (gjelder dessverre ikke Android-enheter)
 • sjekke hvilke tilhengere du kan trekke bak bilen, og hvor mye du kan laste bil og tilhenger
 • se kilometerstand avlest ved siste EU-kontroll eller ved tidspunkt for bruktimport (avlest ved førstegangs registrering i Norge). 
 • lagre informasjon om kjøretøy og gi dem egne navn
 • finne registreringsnummer ved å taste inn personlig bilskilt
 • sjekke eier av kjøretøy, sist godkjent dato og neste frist for EU-kontroll via SMS-tjeneste til Statens vegvesen (2282) kr. 3,-  per søk

Tilhengerkalkulatoren vises på omtrent samme måte som på vegvesen.no, og kan brukes for førerkort klasse B (personbil), B96 og klasse BE (personbil med tilhenger).

Appen gir opplysninger om data på kjøretøy og tilhenger, men er ikke ment som erstatning for vognkort. Vognkort skal alltid medbringes under kjøring og fremvises i en kontrollsituasjon. 

Navn på eier og forsikringsselskap er blant opplysningene du ikke finner i appen. 

Statens vegvesen garanterer ikke at rapporteringen som er gjort av verksted/kontrollorgan ved EU-kontroll er riktig. Historikk for kilometerstand avlest av verksted/kontrollorgan ved EU-kontroller (og for bruktimporterte kjøretøy, ved importtidspunktet) finner du på vegvesen.no/bilinfo

Frist for EU-kontroll og varsling

NB! Det kan hende at varslingen du får i appen Bil og henger ikke stemmer, selv om fristen som vises er riktig. Innføring av nytt regelverk for EU-kontroll i 2019 innebærer at du får en kortere frist enn varslingen du har registrert i appen, hvis du gjennomfører EU-kontroll mer enn to måneder før fristen og kjøretøyet ikke blir godkjent.

Det er ditt ansvar som eier å få bilen din EU-kontrollert og godkjent innen fristen. Så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen er det opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen. Fristen er endelig, så beregn nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll. Riktig frist finner du alltid på https://www.vegvesen.no/eukontroll og siste kontrollseddel.

Teknisk informasjon

Appen er laget for iOS, Android og Windows Phone. 

Minstekrav til versjoner av operativsystem:

 • Android versjon 19 "KitKat"
 • iOS versjon 7
 • Windows Phone støttes ikke lenger

Det meste av appen er laget i HTML5. I tillegg utnyttes telefonenes egenskaper ved hjelp av noe native-kode (blant annet varsling fra telefonen og SMS).

Har du spørsmål eller innspill til forbedringer, send en e-post til www-admin@vegvesen.no.