Trafikkstasjonene er åpen for deg som har bestilt time

Vi minner om at trafikkstasjonene inntil videre bare er åpne for deg som har bestilt time, for å bidra til å begrense smitte av koronaviruset. Vi åpner gradvis for kontroll av alle kjøretøytyper i hall. Vi vil prioritere dere som har fått avbestilt timene og tar direkte kontakt med dere for å avtale ny time. Fra 4. mai 2020 er de fleste trafikkstasjonene åpne for kjøretøykontroll. Det vil imidlertid være begrenset kapasitet en stund framover på grunn av smitteforebyggende tiltak og stor etterspørsel etter timer. 

For å begrense smitte av koronaviruset ber vi om at:

  • du betaler for kontrollen på forhånd
  • kjøretøyet som skal framvises for kontroll er rengjort
  • du møter opp i god tid før kontrollen
  • bare en person viser fram kjøretøyet i hallen
  • du følger anvisningene til kontrolløren (sitt i kjøretøyet eller vent på anvist sted)

Om bestilling av kjøretøykontroller

Importerer du en bil, bygger den om eller har fått pålegg om det i en EU-kontroll, må du kontrollere kjøretøyet hos Statens vegvesen.

Når du logger inn, får du en oversikt over de ulike kontrollene du kan bestille og hvilke trafikkstasjoner som har ledig time.

Finn fram informasjon om kjøretøyet

Før du logger inn og bestiller time, må du finne fram informasjon om kjøretøyets

  • registreringsnummer,
  • understellsnummer,
  • totalvekt og
  • årsmodell.

Pris og betaling

Du kan betale kjøretøykontrollen samtidig som du bestiller time på nett. Den kan betales med Visa debetkort, Mastercard debetkort, kredittkort eller BankAxess. Husk at for å beholde timen du har bestilt må du betale kjøretøykontrollen innen tre virkedager.

Du kan også betale kjøretøykontrollen ved oppmøte på en trafikkstasjon. Husk at kredittkort ikke aksepteres som betaling på trafikkstasjonene våre.

Prisen for en kontrolltime varierer avhengig av kontrolltype. Du finner oversikt over hva de ulike kontrolltimene koster når du bestiller time.

Ta med dokumentasjon

Du må huske å ta med nødvendig dokumentasjon til kjøretøykontrollen. Kravet til dokumentasjon varierer for de ulike kjøretøykontrollene. Du får beskjed om hva slags dokumentasjon du må ta med til kjøretøykontrollen når du bestiller kontrolltime.

Flere kontroller ved samme besøk

Ønsker du å bestille time for mer enn ett kjøretøy (bil og henger), eller vil bestille tid for flere type kontroller ved samme besøk, må du ta kontakt med oss.

Avbestille timen?

Du kan endre kontrolltimen til en annen dag eller annet sted. Du kan også avbestille timen på nett. Har du allerede betalt for kjøretøykontrollen du ønsker å avbestille, kan du få beløpet tilbakebetalt. For å få tilbakebetalt kontrolltimen må avbestillingen skje senest én virkedag før datoen for kontrolltimen og du må sende oss en skriftlig henvendelse gjennom vårt kontaktskjema. I beskrivelsesfeltet skriver du at du ønsker kontrollgebyret tilbakebetalt, fødselsdato eller organisasjonsnummer (avhengig av om du betalte privat eller som bedrift) og bankkontonummer.

Har du betalt på nett, må du legge ved en kopi av kvitteringen du fikk under «Dine meldinger» og oppgi referansenummeret. Har du betalt på en trafikkstasjon, må du legge ved en kopi av kvittering du fikk når du betalte på trafikkstasjonen.

Mangler ved en EU-kontroll

Statens vegvesen utfører ikke EU-kontroller. Du kan imidlertid få pålegg om enkelte mangler i en EU-kontroll som gjør at du må få bilen kontrollert hos Statens vegvesen. Det kan for eksempel være at bilen din ikke er bygd om etter riktig standarder, eller at du har montert utstyr på bilen som ikke er godkjent. Er du på jakt etter et sted å utføre EU-kontrollen, kan du finne et godkjent verksted/kontrollorgan her.