Hvis du trimmer eller chiptuner motoren i kjøretøyet ditt må Statens vegvesen godkjenne dette og skrive det inn i vognkortet.

Hvis kjøretøyet ditt er trimmet eller chiptunet uten at det er godkjent av Statens vegvesen, er det ulovlig å bruke kjøretøyet. Du risikerer at kjøretøyet ditt blir avskiltet i en kontroll. Dette gjelder selv om trimmingen er gjort før du overtok kjøretøyet. Den som bruker kjøretøyet har ansvar for at kjøretøyet er i forskriftsmessig stand.

Avgift

Hvis du skal trimme eller chiptune kjøretøyet ditt, må du i mange tilfeller betale ekstra avgift. Det er det ditt eget ansvar å kontrollere om du må betale avgifter. Sjekk om du må betale ekstra avgift på ditt kjøretøy (Skatteetaten).

Chiptuning kan gi ulovlig høye utslipp

Chiptuning betyr at kjøretøyet får ny motorstyring/programvare som gir høyere motoreffekt. Chiptuning vil i mange tilfeller gi kjøretøyet høyere utslipp enn det er godkjent med. For å få godkjent chiptuning må du legge ved dokumentasjon fra en offentlig godkjent testinstans på at kjøretøyet fortsatt tilfredsstiller utslippskravene. Slike testinstanser kan være TÜV eller Dekra. Det er ingen slike testinstanser i Norge.

Mange virksomheter som tilbyr chiptuning kan ikke dokumentere utslippsnivåene. Hvis du har chiptuning eller har trimmet kjøretøyet ditt uten godkjent dokumentasjon på utslippsnivået, vil ikke bilen bli godkjent i kontroll.

Andre tekniske krav

For å få godkjent kjøretøyet, må det tilfredsstille en rekke krav til blant annet bremser, dekk, støy og utslipp.