Du kan montere campinginnredning i en varebil uten at du må godkjenne bilen på nytt, så lenge du holder deg unna visse endringer.

For å slippe å godkjenne bilen på nytt, er det viktig at du husker dette: 

  • Du kan ikke flytte eller fjerne skilleveggen mellom førerrommet og varerommet. Du kan heller ikke endre eller fjerne surrefester fordi alle varebiler med grønne skilt skal ha skillevegg og surrefester.
  • Du kan ikke sette inn seter som skal brukes under kjøring i varerommet.
  • Du kan montere innredning i bilens varerom. Det er viktig at du ikke gjør endringer i bilens karosseri/bærende konstruksjon, slik som gulv og vegger i varerommet. Hvis du gjør slike endringer må du dokumentere hva du har gjort og Statens vegvesen må godkjenne bilen på nytt.
  • Pass på at innredningen ikke er så tung at bilen overskrider totalvekten som står i vognkortet. Hvis bilen er for tung og du blir stoppet i kontroll, får du ikke lov til å kjøre videre.
  • Det skal være mulig å bygge bilen tilbake til sin opprinnelige stand.

Hvis du bygger om bilen på en slik måte at den ikke lenger er varebil, for eksempel hvis du fjerner eller endrer skilleveggen, så må Statens vegvesen godkjenne bilen på nytt. I mange tilfeller må du også betale ny engangavgift til Skatteetaten. Les mer om Føringer for innredning i varebiler uten at det fører til ny avgiftsberegning (PDF, Skatteetaten)

Vi anbefaler deg å spørre oss om råd før du starter på en ombygging som gjør at bilen ikke lenger er varebil.