Skal du vrake bilen din, eller ikke bruke den for en lengre periode? Da må du levere skiltene til en trafikkstasjon.

Ønsker du å avregistrere et kjøretøy må du levere inn skiltene til en trafikkstasjon. Skiltene oppbevares gratis på trafikkstasjonen i seks måneder. Etter seks måneder blir skiltene makulert. Du kan også sende skilt i posten, til trafikkstasjonens postadresse. De blir da avregistrert fra den datoen du postla dem. Vognkortet beholder du selv.

Når du avregistrerer kjøretøyet ditt, blir både forsikring og trafikkforsikringsavgiften automatisk sagt opp. 

Hente ut skilt

Du kan hente ut skiltene igjen på den trafikkstasjonen du leverte de inn på. Har det gått mer enn seks måneder har de blitt makulert, og du må bestille nye skilt

Før du kan hente ut skiltene må du ha 

  • forsikret kjøretøyet
  • godkjent EU-kontroll

Det koster ingen ting å hente ut skiltene.

Levere skilt etter vraking

Når du vraker bilen din på en godkjent vrakplass, får du utbetalt vrakpant fra Skatteetaten. Etter at bilen er vraket, må du levere skiltene til en trafikkstasjon. 

Har kjøretøyet ditt blitt avskiltet av andre?

Det er Tollvesenet, Politiet og Statens vegvesen som har myndighet til å avskilte kjøretøy. Dette kan være at mangler fra utekontroll ikke er godkjent eller at «gamle» skyldige avgifter ikke er betalt. Bilen kan også ha blitt avskiltet på grunn av manglende omregistrering. 

Om det var på grunn av ilagt bruksforbud at kjøretøyet ble avskiltet, må du betale et gebyr på 1 790 kroner før du kan hente ut skiltene.

Har kjøretøyet blitt avskiltet og du ønsker å få tilbake skiltene, må du sørge for at

  • forsikringen er i orden
  • EU-kontrollen er godkjent
  • eventuelle andre forhold hvor det er ilagt bruksforbud er ordnet opp i.

Har kjøretøyet ditt blitt avskiltet oppbevares skiltene på en trafikkstasjon i seks måneder etter kjøretøyet ble avskiltet. Lurer du på hvilken trafikkstasjon som oppbevarer skiltene dine, ta kontakt med oss

Sist oppdatert: