Importerer du en bil, bygger den om eller har fått pålegg om det i en EU-kontroll, må du kontrollere kjøretøyet hos Statens vegvesen.

Når du logger inn, får du en oversikt over de ulike kontrollene du kan bestille og hvilke trafikkstasjoner som har ledig time.

Finn fram informasjon om kjøretøyet

Før du logger inn og bestiller time, må du finne fram informasjon om kjøretøyets

  • registreringsnummer,
  • understellsnummer,
  • totalvekt og
  • årsmodell.

Pris og betaling

Du kan betale kjøretøykontrollen samtidig som du bestiller time. Den kan betales med Visa debetkort, Mastercard debetkort, kredittkort, BankAxess eller Vipps. Du kan også betale kjøretøykontrollen ved oppmøte på en trafikkstasjon.

Prisen for en kontrolltime varierer avhengig av kontrolltype. Du finner oversikt over hva de ulike kontrolltimene koster når du bestiller time.

Ta med dokumentasjon

Du må huske å ta med nødvendig dokumentasjon til kjøretøykontrollen. Kravet til dokumentasjon varierer for de ulike kjøretøykontrollene. Du får beskjed om hva slags dokumentasjon du må ta med til kjøretøykontrollen når du bestiller kontrolltime.

Flere kontroller ved samme besøk

Ønsker du å bestille time for mer enn ett kjøretøy (bil og henger), eller vil bestille tid for flere type kontroller ved samme besøk, må du ta kontakt med oss.

Avbestille timen?

Du kan endre kontrolltimen til en annen dag eller avbestille timen på nett. Har du allerede betalt for kjøretøykontrollen du ønsker å avbestille, kan du få beløpet tilbakebetalt. For å få tilbakebetalt kontrolltimen må avbestillingen skje senest én virkedag før datoen for kontrolltimen og du må sende oss en skriftlig henvendelse gjennom vårt kontaktskjema. I beskrivelsesfeltet skriver du at du ønsker kontrollgebyret tilbakebetalt, fødselsdato eller organisasjonsnummer (avhengig av om du betalte privat eller som bedrift) og bankkontonummer.

Har du betalt på nett, må du legge ved en kopi av kvitteringen du fikk under «Dine meldinger» og oppgi referansenummeret. Har du betalt på en trafikkstasjon, må du legge ved en kopi av kvittering du fikk når du betalte på trafikkstasjonen.

Mangler ved en EU-kontroll

Statens vegvesen utfører ikke EU-kontroller. Du kan imidlertid få pålegg om enkelte mangler i en EU-kontroll som gjør at du må få bilen kontrollert hos Statens vegvesen. Det kan for eksempel være at bilen din ikke er bygd om etter riktig standarder, eller at du har montert utstyr på bilen som ikke er godkjent. Er du på jakt etter et sted å utføre EU-kontrollen, kan du finne et godkjent verksted/kontrollorgan her.