Importerer du en bil, bygger den om eller har fått pålegg om det i en EU-kontroll, må du kontrollere kjøretøyet hos Statens vegvesen.

Når du logger inn, får du en oversikt over de ulike kontrollene du kan bestille og hvilke trafikkstasjoner som har ledig time.

Finn fram informasjon om kjøretøyet

Før du logger inn og bestiller time, må du finne fram informasjon om kjøretøyets

  • registreringsnummer,
  • understellsnummer,
  • totalvekt og
  • årsmodell.

Hva koster en kontrolltime?

Prisen for en kontrolltime vil variere avhengig av hvilken kontrolltype du ønsker å bestille. Maksimum pris for en kontroll er 1 520 kroner.

Ta med dokumentasjon

Før du møter til time for kontroll av kjøretøyet, er det viktig at du tar med deg nødvendig dokumentasjon. Du må alltid ta med vognkort del 2. Ellers vil kravet til dokumentasjon variere for de ulike kjøretøykontrollene. Her finner du mer informasjon om import og ombygging.

Hvis kjøretøyet ikke har vært registrert i Norge før, kan du bruke kravveilederen til å finne hva slags dokumentasjon du må ha med deg til kjøretøykontrollen.

Flere kontroller ved samme besøk

Ønsker du å bestille time for mer enn ett kjøretøy (bil og henger), eller vil bestille tid for flere type kontroller ved samme besøk, må du ta kontakt med oss.

Ønsker du å avbestille timen?

Du kan enkelt avbestille timen på nett. Er kjøretøyet registrert på en annen eier, må du ringe for å avbestille timen.

Mangler ved en EU-kontroll

Statens vegvesen utfører ikke EU-kontroller. Du kan imidlertid få pålegg om enkelte mangler i en EU-kontroll som gjør at du må få bilen kontrollert hos Statens vegvesen. Det kan for eksempel være at bilen din ikke er bygd om etter riktig standarder, eller at du har montert utstyr på bilen som ikke er godkjent. Er du på jakt etter et sted å utføre EU-kontrollen, kan du finne et godkjent verksted/kontrollorgan her.