Trafikkstasjonene holder stengt

Vi minner om at trafikkstasjonene holder stengt inntil videre for å bidra til å begrense smitte av koronaviruset (covid-19). Det vil imidlertid åpnes for godkjenninng av nye nærings-/nyttekjøretøy, ADR-kjøretøy, næringsmessige dyretransportkjøretøy, samt utrykningskjøretøy som har samfunnskritisk betydning.

Tjenesten for bestilling av kjøretøykontroll åpnes for disse kjøretøyene.

Kjøretøy med tillatt totalvekt over 7500 kg og som er en av kjøretøytypene M3, N3 og O4 kan gjennomføre kontroller. Følgende kontrolltyper er tilgjengelige for bestilling på Din side:

 • Fremstilling av komplekst kjøretøy for godkjenning etter TS0-behandling
 • Fremstilling av ordinært kjøretøy for godkjenning etter TS0-behandling
 • Tilleggsgodkjenning ADR første gang
 • Tilleggsgodkjenning ADR årlig kontroll (Det er gitt utsettelse av utløpsfrist for ADR-godkjenning)
 • Tilleggsgodkjenning Hestetransport
 • Tilleggsgodkjenning Utrykningskjøretøy
 • Godkjenning av omfattende endringer/ ombygginger eller tilbakeføring av handikap-tilpasning

Statens vegvesen har utvidet tilbudet for å godkjenne alle typer kjøretøy fra næringsaktører der vi har ledig kapasitet. Dette gjelder også kjøretøy som vurderes som ikke-samfunnskritiske. Næringsaktører som ønsker å godkjenne kjøretøy, men som ikke kan bestille time på nett, kan gjøre det via e-post til trafikkstasjonen eller på telefon.

Alle kjøretøykontroller som ble bestilt før kl.15:00 17. mars 2020 er avlyst, og vil ikke gjennomføres etter oppsatt plan. Har du ikke bestilt en time, kan du bestille time for kjøretøykontroll. Ble kjøretøykontrollen din avlyst og du allerede hadde betalt, kan du bestille ny time til kontroll, men når du kommer til oppsummeringssiden må du velge «bekreft og betal senere».

Har du allerede bestilt en kjøretøykontroll fram i tid, må denne timen endres i tjenesten slik at du får en gyldig time.

Om bestilling av kjøretøykontroller

Importerer du en bil, bygger den om eller har fått pålegg om det i en EU-kontroll, må du kontrollere kjøretøyet hos Statens vegvesen.

Når du logger inn, får du en oversikt over de ulike kontrollene du kan bestille og hvilke trafikkstasjoner som har ledig time.

Finn fram informasjon om kjøretøyet

Før du logger inn og bestiller time, må du finne fram informasjon om kjøretøyets

 • registreringsnummer,
 • understellsnummer,
 • totalvekt og
 • årsmodell.

Pris og betaling

Du kan betale kjøretøykontrollen samtidig som du bestiller time på nett. Den kan betales med Visa debetkort, Mastercard debetkort, kredittkort, BankAxess eller Vipps. Husk at for å beholde timen du har bestilt må du betale kjøretøykontrollen innen tre virkedager.

Du kan også betale kjøretøykontrollen ved oppmøte på en trafikkstasjon. Husk at kredittkort ikke aksepteres som betaling på trafikkstasjonene våre.

Prisen for en kontrolltime varierer avhengig av kontrolltype. Du finner oversikt over hva de ulike kontrolltimene koster når du bestiller time.

Ta med dokumentasjon

Du må huske å ta med nødvendig dokumentasjon til kjøretøykontrollen. Kravet til dokumentasjon varierer for de ulike kjøretøykontrollene. Du får beskjed om hva slags dokumentasjon du må ta med til kjøretøykontrollen når du bestiller kontrolltime.

Flere kontroller ved samme besøk

Ønsker du å bestille time for mer enn ett kjøretøy (bil og henger), eller vil bestille tid for flere type kontroller ved samme besøk, må du ta kontakt med oss.

Avbestille timen?

Du kan endre kontrolltimen til en annen dag eller annet sted. Du kan også avbestille timen på nett. Har du allerede betalt for kjøretøykontrollen du ønsker å avbestille, kan du få beløpet tilbakebetalt. For å få tilbakebetalt kontrolltimen må avbestillingen skje senest én virkedag før datoen for kontrolltimen og du må sende oss en skriftlig henvendelse gjennom vårt kontaktskjema. I beskrivelsesfeltet skriver du at du ønsker kontrollgebyret tilbakebetalt, fødselsdato eller organisasjonsnummer (avhengig av om du betalte privat eller som bedrift) og bankkontonummer.

Har du betalt på nett, må du legge ved en kopi av kvitteringen du fikk under «Dine meldinger» og oppgi referansenummeret. Har du betalt på en trafikkstasjon, må du legge ved en kopi av kvittering du fikk når du betalte på trafikkstasjonen.

Mangler ved en EU-kontroll

Statens vegvesen utfører ikke EU-kontroller. Du kan imidlertid få pålegg om enkelte mangler i en EU-kontroll som gjør at du må få bilen kontrollert hos Statens vegvesen. Det kan for eksempel være at bilen din ikke er bygd om etter riktig standarder, eller at du har montert utstyr på bilen som ikke er godkjent. Er du på jakt etter et sted å utføre EU-kontrollen, kan du finne et godkjent verksted/kontrollorgan her.