Det er kjøper som er ansvarlig for at omregistreringsavgiften blir betalt. Husk at før du kan betale omregistreringsavgiften må salgsmeldingen være sendt inn og godkjent.  

Ikke mulig å betale 25. – 28. april

I perioden 25.-28. april vil flere av kjøretøytjenestene hos Statens vegvesen være utilgjengelige, inkludert betaling av omregistreringsavgift. På grunn av systemoppdateringene vil det i perioden 2. april til og med 24. april kun være mulig å betale omregistreringsavgift ved oppmøte på trafikkstasjon og digitalt på Din side.

Før du betaler

Før du kan betale omregistreringsavgiften må blant annet dette være i orden:

  • Kjøretøyet må være forsikret. Har du ikke forsikring vil du få gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret. Husk at forsikringen må meldes inn i hovedeiers navn. 
  • Kjøretøyet må ha godkjent EU-kontroll.
  • Eventuell skyldig årsavgift fra 2017 eller tidligere år må være betalt. Denne kan du betale på Din side.
  • Er salgsmelding levert på papir, må vognkort del 2 være levert til en trafikkstasjon.

Sjekk status på omregistrering for ditt kjøretøy på Din side.

Omregistrering i familie eller ved dødsfall

Sjekk hvordan du overfører eierskap av kjøretøy innad i familien eller på grunn av skilsmisse. Når du skal overføre eierskap på kjøretøy ved dødsfall må du alltid levere salgsmelding på papir.

Slik betaler du

Du betaler omregistreringsavgiften på Din side. Den kan betales med Visa debetkort, Mastercard debetkort eller BankAxess, kredittkort aksepteres ikke. 

Finn informasjon om hva du må betale i omregistreringsavgift, eller om du er fritatt for omregistreringsavgiften hos Skatteetaten.

Har du kjøpt et kjøretøy med skilter vil du motta et brev fra oss med faktura som vedlegg. Dersom du allerede har betalt omregistreringsavgiften på nett, kan du se bort fra fakturaen.

Nytt vognkort

Når omregistreringen er fullført kan du skrive ut et midlertidig vognkort fra Din side, og ta i bruk ditt nye kjøretøy. Nytt vognkort får du i posten i løpet av fire til sju virkedager.

Har du kjøpt et kjøretøy uten skilt?

For å kunne få utlevert skilter må kjøretøyet være omregistrert. Er det mindre enn seks måneder siden selger leverte skiltene til trafikkstasjonen for oppbevaring, kan du hente disse på trafikkstasjonen hvor de ble innlevert. Er det mer enn seks måneder siden skiltene ble innlevert for oppbevaring, må du bestille nye skilt.