Når selger har levert salgsmelding, må du som kjøper godkjenne den for at du skal bli oppført som ny eier.

Godkjenn salgsmelding Logg inn

Har du som kjøper sendt inn salgsmeldingen er det selger som må godkjenne. Du kan enkelt godkjenne salgsmelding digitalt, og i flere tilfeller også om salgsmelding ble levert på papir. Vi anbefaler dere å gjøre det sammen.

Før du godkjenner

Selger trenger ditt navn, fødselsnummer og mobilnummer for å sende inn salgsmeldingen. Skal du eie bilen sammen med noen, må medeier også registreres i salgsmeldingen. Selger trenger da også medeiers navn, fødselsnummer og mobilnummer.

Husk å forsikre kjøretøyet fra vedtaksdatoen. Vedtaksdatoen er den dagen salgsmeldingen blir godkjent av alle parter (kjøper og eventuelle medeiere). Har du ikke forsikring innen tre dager fra og med vedtaksdatoen, vil du få gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret

Slik gjør du det

  1. Se selgers legitimasjon og sjekk at det er selger som står som registrert eier i vognkortet.
  2. Du får SMS når selger har sendt salgsmelding til deg.
  3. Godkjenn salgsmeldingen på Din side. 
  4. Salgsmeldingen er nå registrert i våre systemer. Du vil få en bekreftelse på eierskiftet til din digitale postkasse.

Husk at eventuell medeier også må godkjenne salgsmeldingen for at eierskiftet skal bli fullført. Godkjenner du ikke salgsmeldingen vil selger fremdeles stå som registrert eier av kjøretøyet.

Du trenger ikke å ha fått SMS for å godkjenne salgsmeldingen

Hvis du ikke mottar meldingen kan du likevel logge inn på Din side og godkjenne salgsmeldingen.

Vognkort

Vognkort del 1 skal bli liggende i kjøretøyet, og makuleres når du mottar nytt vognkort etter omregistrering. Vognkort del 2 beholdes av selger og makuleres når eierskiftet er fullført.

Omregistrering

Selv om salgsmeldingen er godkjent, og eierskiftet fullført, kan du ikke bruke kjøretøyet før det er omregistrert. Sjekk hva du som kjøper må ordne for å få kjøretøyet omregistrert.

Hvem kan bruke tjenesten?

For å logge inn må du ha norsk fødselsnummer eller D-nummer. Tjenesten kan brukes av både privatpersoner og bedrifter. For å kunne bruke tjenesten på vegne av bedrift må du ha rettigheter i Altinn