Når salgsmeldingen er godkjent må du betale en omregistreringsavgift før du kan bruke kjøretøyet.

Betal omregistreringsavgift Logg inn

Før du betaler omregistreringsavgiften må dette være i orden: 

  • Kjøretøyet må være forsikret. Har du ikke forsikring vil du få gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret. Husk at forsikringen må meldes inn i eiers navn.
  • Kjøretøyet må ha godkjent EU-kontroll.

Det er kjøper som er ansvarlig for at omregistreringsavgiften blir betalt. Husk at før du kan betale omregistreringsavgiften må salgsmeldingen være sendt inn og godkjent.

Hva må du betale i omregistreringsavgift?

Hvor mye du må betale avhenger av kjøretøyets type, som personbil, lastebil, motorsykkel, tilhenger, og kjøretøyets vekt og alder. Du kan i enkelte tilfeller få fritak for betaling av omregistreringsavgiften. De fleste fritak får du automatisk i tjenestene våre. Omregistreringsavgiften får nye satser fra og med 1. januar hvert år.

Finn ut hva du må betale i omregistreringsavgift eller om du får fritak hos Skatteetaten. 

Nytt vognkort

Når du har betalt omregistreringsavgiften og omregistreringen er fullført kan du skrive ut et midlertidig vognkort fra Din side, og ta i bruk ditt nye kjøretøy. Nytt vognkort får du i posten i løpet av fire til sju virkedager. 

Har du kjøpt et kjøretøy uten skilt?

 For å kunne få utlevert skilt må kjøretøyet være omregistrert.

  • Er det mindre enn seks måneder siden selger leverte skiltene til trafikkstasjonen for oppbevaring, kan du hente disse på trafikkstasjonen hvor de ble innlevert.
  • Er det mer enn seks måneder siden skiltene ble innlevert for oppbevaring, må du bestille nye skilt.
Sist oppdatert: