Når salgsmeldingen er godkjent må du betale en omregistreringsavgift før du kan bruke kjøretøyet.

Betal omregistreringsavgift Logg inn

Før du betaler omregistreringsavgiften må dette være i orden: 

  • Kjøretøyet må være forsikret. Har du ikke forsikring vil du få gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret. Husk at forsikringen må meldes inn i eiers navn.
  • Kjøretøyet må ha godkjent EU-kontroll.

Det er kjøper som er ansvarlig for at omregistreringsavgiften blir betalt. Husk at før du kan betale omregistreringsavgiften må salgsmeldingen være sendt inn og godkjent.

Hva må du betale i omregistreringsavgift?

Hvor mye du må betale avhenger av kjøretøyets type, som personbil, lastebil, motorsykkel, tilhenger, og kjøretøyets vekt og alder. Du kan i enkelte tilfeller få fritak for betaling av omregistreringsavgiften. De fleste fritak får du automatisk i tjenestene våre. Omregistreringsavgiften får nye satser fra og med 1. januar hvert år.

Finn ut hva du må betale i omregistreringsavgift eller om du får fritak hos Skatteetaten. 

Nytt vognkort

Når du har betalt omregistreringsavgiften og omregistreringen er fullført kan du skrive ut et midlertidig vognkort fra Din side, og ta i bruk ditt nye kjøretøy. Nytt vognkort får du i posten i løpet av fire til sju virkedager. 

Har du kjøpt et avregistrert kjøretøy?

Det kan være lurt å sjekke registreringsstatus på kjøretøyet før du tar det i bruk. Kjøretøyet kan være midlertidig avregistrert selv om skiltene er på. Får du opp at kjøretøyet er avregistrert må du huske å registrere kjøretøyet før du tar det i bruk. Dette kan du gjøre selv på Din side når kjøretøyet har gyldig forsikring og alle andre vilkår for registrering er ok.

Har du kjøpt et kjøretøy uten skilt?

For å kunne ta i bruk kjøretøyet må du bestille skilt og kjøretøyet må registreres.

Innleverte skilt blir som hovedregel makulert. Du kan bestille nye skilt og få de sendt hjem i posten dersom du registrerer kjøretøyet på Din side. Du kan også bestille skilt for levering på en trafikkstasjon. Du kan da hente skiltene uten å registrere kjøretøyet.

Sist oppdatert: