Du kan raskt og enkelt levere salgsmelding på nett. Vi anbefaler deg å gjøre det sammen med kjøper. For å levere salgsmelding på nett må både selger og kjøper bruke digitale tjeneste.

Salgsmelding utilgjengelig 25. – 28. april

I perioden 25.-28. april vil flere av kjøretøytjenestene hos Statens vegvesen være utilgjengelige. Har du sendt en salgsmelding, må denne være godkjent av alle parter før utgangen av 24. april, for å unngå at den løper over fristen på 10 dager. Dersom fristen har passert når systemene er oppe igjen, vil du måtte sende salgsmelding på nytt.

Før du sender inn

Husk at før du logger inn trenger du navn, fødselsnummer/D-nummer og mobilnummer til kjøper og eventuell medeier. Skal du selge til bedrift, trenger du organisasjonsnummer til bedriften.

Vi anbefaler at dere skriver en kjøpskontrakt (Forbrukerrådet). Før dere går i gang med salgsmeldingen, sjekk flere av våre tips ved kjøp og salg av bil.

Slik gjør du det

  1. Start med å sjekke hverandres legitimasjon.
  2. Logg inn på Din side og send salgsmelding til kjøper.
  3. Kjøper mottar en SMS, og godkjenner salgsmeldingen på nett.
  4. Når kjøper har godkjent mottar du en SMS om at eierskiftet er fullført og at salgsmeldingen er registrert i våre systemer.
  5. Før du gir fra deg kjøretøyet må du huske å fjerne AutoPass-brikken fra bilen, og bilen fra AutoPass-avtalen. Forsikringen din vil opphøre automatisk dagen før vedtaksdato. Vedtaksdato er dagen salgsmeldingen blir godkjent av alle parter (kjøper og eventuelle medeiere). Du er ansvarlig for at kjøretøyet er forsikret til og med dagen før vedtaksdato.

Eier du bilen sammen med noen, må medeier også godkjenne salgsmeldingen.

Hvis kjøper og eventuell medeier ikke godkjenner salgsmeldingen, vil du fortsatt stå ansvarlig for kjøretøyet.

Vognkort

Du trenger ikke sende inn vognkort del 2 når du leverer salgsmelding på nett. Del 1 følger kjøretøyet, mens del 2 beholder du og makulerer når eierskiftet er fullført. Har du mistet vognkortet trenger du ikke melde det tapt når du leverer salgsmelding på nett.

Ny eier vil få nytt vognkort i posten.

Omregistreringsavgift

Det er kjøper som er ansvarlig for å betale omregistreringsavgiften.

Salgsmelding på papir

Hvis dere ikke kan eller ikke ønsker å sende salgsmelding på nett, kan dere sende inn salgsmelding på papir.

Hvem kan bruke tjenesten?

For å logge inn må du ha norsk fødselsnummer eller D-nummer. Både selger og kjøper må bruke den digitale tjenesten, og kjøper må være over 18 år. Tjenesten kan brukes av både privatpersoner og bedrifter. For å kunne bruke tjenesten på vegne av bedrift må du ha rettigheter i Altinn.