Slik søker du

For å kunne søke om sjåførkort må du ha gyldig førerkort og bostedsadresse i Norge.

  1. Logg inn på Din side og fyll ut søknadsskjemaet.
  2. Betal for sjåførkortet. Nytt sjåførkort koster 350 kroner og du kan betale med Visakort, Mastercard, Vipps eller BankAxess.
  3. Send inn søknaden.

Søknaden vil bli behandlet i løpet av 48 timer, og sendes videre til kortprodusent om den blir godkjent. Du kan selv sjekke status på søknaden på Din side. Nytt sjåførkort får du i posten i løpet av tre til åtte dager, avhengig av leveringssted.

Søknaden kontrolleres for å sikre at du ikke allerede har sjåførkort utstedt i et annet land.

Fornye sjåførkort

Sjåførkort er gyldige i fem år. Et halvt år før utløpsdato vil du få muligheten til å fornye sjåførkortet på Din side. Det nye sjåførkortet vil da være gyldig fra dagen det forige utgår.

Mistet eller skadet sjåførkort

Har du mistet eller skadet sjåførkortet ditt, må du bestille nytt på en trafikkstasjon innen syv dager.

Søk om sjåførkort på papir

Om du ikke kan eller ønsker å søke om eller fornye sjåførkort på nett, kan du gjøre det på papir. Fyll ut søknadsskjema (PDF) og møt opp på en trafikkstasjon. Du som søker må møte personlig og ha med deg gyldig legitimasjon. Må du ha nytt bilde tar du det på trafikkstasjonen. Ved bestilling av sjåførkort på trafikkstasjon er prisen 770 kroner. Må du ha nytt bilde tar du det på trafikkstasjonen og betaler et tillegg på 80 kroner.Du kan betale med debetkort eller kontanter, kredittkort aksepteres ikke.