For å laste ned og låse data fra fartsskriver må bedriften ha et bedriftskort. Kortet kan bestilles i vår selvbetjeningsløsning eller på en trafikkstasjon.

Søknad via selvbetjening

Bedriftskort kan bestilles i vår selvbetjeningsløsning ved å logge inn på Din side. Bedriften må ha et organisasjonsnummer og personen som skal søke om bedriftskort på vegne av bedriften, må ha en tilknytning til bedriften i Altinn. Når man logger inn på Din side vil det stå om man har mulighet til å handle på vegne av seg selv eller en bedrift.

Nytt bedriftskort koster 280 kroner når du søker om det på Din side. Du vil som regel motta kortet i posten i løpet av fem til ti virkedager, avhengig av leveringssted. 

Har man ikke organisasjonsnummer kan man fylle ut papirsøknad (PDF) (med fødselsnummer i stedet for organisasjonsnummer) og levere det på en trafikkstasjon.

Søknad på en trafikkstasjon

Bestill time hvis du vil søke på en trafikkstasjon, så slipper du å vente der.

Skriv gjerne ut søknadsskjema (vedlagt nederst på siden her) og fyll ut i forkant.
Du kan søke om bedriftskort hvis det er du som skal stå som eier/bruker av kortet, eller hvis du har med underskrift fra daglig leder og firmaattest.

Saksbehandleren kontrollerer om du oppfyller vilkårene som kreves for å få ønsket fartsskriverkort.

Kortet koster 310 kroner på en trafikkstasjon og må betales på stedet. Du vil som regel motta kortet i posten i løpet av fem til ti virkedager, avhengig av leveringssted.